Policija apeluje da se poštuje zabrana međugradskog saobraćaja za vikend

 Policija apeluje da se poštuje zabrana međugradskog saobraćaja za vikend

Foto: Mondo.me

Mjerama Ministarstva zdravlja propisana je zabrana odvijanja međugradskog saobraćaja isključivo u danima vikenda, odnosno od petka, 1. januara 2021. godine u 22 sata, do ponedjeljka, 4. januara u 5: sati podjetili su iz Uprave policije.

„Važno je napomenuti i to da potvrde o izuzecima od zabrane međugradskog saobraćaja važe isključivo za lica koja obavljaju privredne djelatnosti navedene u Naredbi za preduzimanje privremenih mjera sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa“ saopštili su iz policije.

Imajući u vidu, kako kažu, da je subota, 2. januar, praznik, a nedjelja 3. januar, neradni dan, svakako da je broj lica koja od poslodavca mogu dobiti ovakvu potvrdu značajno manji nego u prethodnom periodu.

„Licima koja posjeduju potvrde koje zbog nepotpunih ili netačnih podataka nijesu validne, ili su navedeni datumi 2. i 3. januar 2021. godine, nakon izvršenih provjera, neće biti dozvoljeno dalje kretanje i međugradski saobraćaj “ navodi se u saopštenju.

Izuzeci od zabrane međugradskog saobraćaja, koji su ranije usvojeni i propisani Naredbom, a odnose se na strane državljane, lica koja putuju u inostranstvo i za to imaju odgovarajući dokument kao dokaz, kao i lica koja se vraćaju u mjesto prebivališta, ostaju na snazi.

„Još jednom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, da bezbjednom i strpljivom vožnjom, poštujući saobraćajne i sve druge propise, uključujući i pomenute mjere Ministarstva zdravlja, olakšaju rad i postupanje policijskih službenika, kako bi svi zajedno, tokom predstojećih praznika, doprinijeli nesmetanom i bezbjednom odvijanju drumskog saobraćaja, na čitavoj teritoriji Crne Gore“ zaključuje se u saopštenju

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još