Policija čekala u zasjedi: U Zagoriču spriječeno ubistvo Milića Šakovića

 Policija čekala u zasjedi: U Zagoriču spriječeno ubistvo Milića Šakovića

Foto: FOS Media

Inspektori kriminalističke policije i Centra bezbjednosti Podgorica spriječili su likvidaciju Podgoričanina Milića Šakovića, potvrđeno je Danu iz više izvora.

Prema saznanjima Dana, policija je pronašla snajper na skrovitom mjestu, odakle su osumnjičeni najvjerovatnije pratili Šakovića i čekali pogodan trenutak da izvrše krivično djelo.

Uviđajem na licu mjesta utvrđeno je da je između te pozicije i terase Šakovićeve kuće brisani prostor.

Oružje koje je pronađeno upućeno je na vještačenje, a pronađeni su i tragovi koji vode do osumnjičenih.

Zbog toga je, u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, privedeno više osoba, nad kojima je obrada u toku.

Prema saznanjima Dana, inspektori kriminalističke policije juče su priveli četri osobe koje se sumnjiče za planiranje ubistva Šakovića, dok je za jednom osobom raspisana potraga.

Imena osumnjičenih Dan, kaže, neće objavljivati kako ne bi ugrozili istragu, koja još traje.

Saznaju i da je u ovoj akciji učestvovala i policija iz jedne zemlje iz regiona čiji su državljani osumnjičeni da su dio organizovane kriminalne grupe koja je planirala izvršenje više teških krivičnih djela. Upravo su bezbjednosne službe te države upozorile kolege u Crnoj Gori na pripremanje atentata u Zagoriču.

Šaković slovi za osobu blisku „škaljarskom klanu“ i vođi te kriminalne organizacije Jovanu Vukotiću, pa policija sumnja da je u planiranje atentata uključen njima suparnički „kavački klan“.

Kako saznaje Dan, osumnjičeni su Šakovićevu kuću nadzirali nekoliko dana i snimali sa nezavršene zgrade udaljene oko 100 metara od njegove kuće, što ukazuje da su imali detaljno razrađen plan za likvidaciju. Policija je napravila zasjedu i uhapsila nekoliko osoba.

Od početka godine ovo je peta spriječena likvidacija koju su, prema sumnjama istražnih organa, planirali „kavačani“ ili „škaljarci”

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još