Poruka sa vrha Sinjajevine: Nijesu krivi vojnici, nego komanda na čelu sa Boškovićem

 Poruka sa vrha Sinjajevine: Nijesu krivi vojnici, nego komanda na čelu sa Boškovićem

Foto: Sačuvajmo Sinjajevinu

Mještani i aktivisti koji ne dozvoljavaju vojnu vježbu na Sinjajevini dočekali su i prvi snijeg na ovoj planini, objavio je portal Volim Podgoricu.

Kako su istakli mještani i aktivisti, oni neće odustati, i neće dozvoliti da Sinjajevina postane “minsko polje” koliko god morali da stražare na planini, ako treba ostaće i zavejani u snijegu braneći najveći pašnjak u Evropi od mogučeg razaranja bojevnom municijom.

“Možete da dođete, ali nema pucanja. Mi smo tu da motrimo na svaki korak, to se zove narodna kontrola, jer ste vi naša narodna vojska”, poručili su branioci Sinjajevine i pozvali da se vojnici ne vrijeđaju jer su oni “samo izvršioci naređenja”.

Okruženi snijegom u kamperu i šatoru, na surovo hladnom vjetru mještani i aktivisti poručili da neće odustati, Foto: portal Volim Podgoricu

„Vojska je prije četiri dana, sa dva kamiona i dva terenska vozila, došla iznad katuna Okrugljak. Zaobišli su Margitu i Bunarine, ali su ubrzo i otišli. Pozvamo na razum i hitnu obustavu svih vojnih aktivnosti na Sinjajevini. Sinjajevina je mjesto za poljoprivredu i turizma, a ne isprobavanje oružja.

Za cijelu situaciju ne krivimo vojnike, nego komandu, prije svega ministra odbrane Predraga Boškovića”, naveli su tada aktivisti koji stražare na Sinjajevini.

“Draga vojsko ne činite ništa čime bi ugrozili planinu, ne idite protiv svog naroda, koji je jasno rekao da neće poligon na Sinjajevni. Ministar odlazi za koji dan, a vi ostajete da budete naši branioci. Imajte to na umu”, poručili su mještani i aktivisti sa vrhova Sinjajevine.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još