Predložen sastav Vlade: Ovo su Krivokapićevi eksperti

 Predložen sastav Vlade: Ovo su Krivokapićevi eksperti

Izvor: FOS Media

Mandatar za sastav vlade Zdravko Krivokapić predstavio je na današnjem sastanku kadrovska rješenja za izvršnu vlast.

Predlozi za ministarska mjesta nove Vlade su: 

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

Tamara Srzentić šefica odjeljenja za praćenje implementacije strategija Vlade Crne Gore, Generalni sekretarijat Vlade.

Ministarstvo ekologije Ratko Mitrović.

Ratko Mitrović je diplomirao na Arhitektonsko građevinskom fakultetu Univerziteta u Nišu 1981. godine. U toku studija završio je dva odsjeka: Odsjek za izgradnju i projektovanje objekata visokogradnje i za izgradnju i projektovanje građevina infrastrukture.

U martu 1994. godine završio je doktorsku disertaciju na Tehničkom fakultetu u Novom Sadu pod nazivom ”Tehničko-tehnološko modeliranje organizacionih struktura građevinskih preduzeća u tržišnim uslovima poslovanja”. Od marta 1997. do marta 1998. bio je na postdoktorskim studijama na Faculty of Architecture , at the University of Florida at Gainesville, Florida, USA. U ovom periodu obavio sam istraživanja iz sledećih oblasti: Istraživanja savremenih tehnologija i materijala kod izgradnje objekata visokogradnje.

U posljednjih pet godina se intenzivno bavi istraživanjima iz oblasti upravljanja projektima u BIM tehnologijama, novim tehnologijama i materijalima i obnovljivih izvora energije i do sada je uradio više desetina orginalnih idejnih rješenja hidroenergetskog iskorištenja vodotoka od kojih je petnaest autorski zaštitio. Takođe se intezivno bavio pronalazaštvom i istraživačkim radom u pomenutim oblastima.

MUP Nikola Terzić.

Nikola Terzić radi u Advokatskoj kancelariji „Terzić“. Bavi se privrednim, stečajnim i imovinskim pravom. Završio je Pravni fakultet u Podgorici na Univerzitetu Crne Gore.

Ministarstvo vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Radulović je zaposlen u Kancelariji za evropske integracije. 

Ministarsvo ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Jakov Milatović je magistrirao ekonomiju na Univerzitetu Oksford, kao stipendista britanske vlade. Radi kao ekonomista u EBRD

Ministarstvo kapitalnih investicija Mladen Bojanić,

Mladen Bojanić je bivši poslanik u Skupštini Crne Gore. Na predsjedničkim izborima 2018. godine bio je nestranački kandidat za predsjednika Crne Gore predložen od strane većinskog dijela opozicije.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici. Radno iskustvo je sticao u berzanskim kompanijama na poslovima brokera i dilera na tržištu kapitala. Funkciju direktora „Nex Montenegroberze“ je obavljao do 2006. godine.

Bio je član odbora udruženja banaka, drugih finansijskih organizacija i osiguranja Privredne komore Crne Gore. Godine 2011, nalazio se na mjestu zamjenika predsjednika skupštine Saveza ekonomista Crne Gore, piše Pobjeda.

Ministarstvo poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović,

Aleksandar Stijović je tehnički savjetnik u GDi GROUP LLC. Predsjednik Upravnog odbora Instituta za šumarstvo Crne Gore.

Ministarstvo prosvjete nauke kulture i sporta Vesna Bratić,

Vesna Bratić je naslijedila Zdravka Krivokapića na mjestu predsjednika NVO “Ne damo Crnu Goru”.

Bratić je rođena u Trebinju. Osnovnu školu i gimnaziju je završila u Bileći. Filozofski fakultet, Odsjek za engleski jezik i književnost završila je u Nikšiću 2000. godine.

Od 2003. angažovana je kao saradnik u nastavi u Institutu za strane jezike. Poslijediplomske magistarske studije završila je na Filološkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu gdje je 2007. godine odbranila magistarsku tezu iz oblasti moderne srpske i američke književnosti, analiziravši pripovjedni postupak Aleksandra Tišme i Viljema Foknera.

Ministarstavo zdravlja Jelene Borovinić Bojović

Jelena Borovinić Bojović načelnica Odjeljenja za pulmologiju na Internoj klinici Kliničkog centra Crne Gore.

Karijeru je počela na Infektivnoj klinici, da bi specijalizirala internu medicinu – pulmologiju (bolesti pluća).

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić,

Milojko Spajić je bio član savjetničkog tima nosioca izborne liste „Za budućnost Crne Gore“ i mandatara za sastav Vlade, Zdravka Krivokapića.

Magistar je finansijskog inženjeringa. Kao stipendista japanske vlade završio je osnovne studije na japanskom jeziku, a potom završio master studije u Parizu. Radio je na Vol Stritu, kao i u Tokiju i Singapuru.

Ministarstvo pravde i manjinskih prava Vladimir Leposavić,

Vladimir Leposavić je rođen je u Baru 1984. godine. Diplomirao je 2008. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Trostruki je dobitnik nagrade Univerziteta u Beogradu za stručne radove iz oblasti pravnih i ekonomskih nauka.

Specijalizirao je u oblasti međunarodnih ljudskih prava na Pravnom fakultetu u Vašingtonu, a doktorirao na temi međunarodne zaštite manjina 2016. godine, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu

Lider GP URA Dritan Abazović predložen je za ministra odbrane, saznaje Pobjeda. 

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još