Predsjednik Opštine Kolašin 22. januara pred sutkinjom Mugošom

 Predsjednik Opštine Kolašin 22. januara pred sutkinjom Mugošom

Foto: Opština Kolašin

Predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović , prema zvaničnom odgovoru iz Specijalnog Državnog tužilaštva se tereti za zloupotrebu službenog položaja. Uvidom u raspored suđenja, prvi pretres je zakazan za 22. januar u specijalnom odjeljenju podgoričkog Višeg suda, a predsjedavajući sudija je Suzana Mugoša.

Portal Kolašin dostavio je niz pitanja SDT-u u cilju korektnog informisanja javnosti, a odgovorila je Sanja Jovićević, specijalna tužiteljka u SDT-u.

„Navedeni predmet je u Specijalnom državnom tužilaštvu formiran u decembru 2018. godine, nakon što su nam spisi predmeta dostavljeni na nadležnost od strane Osnovnog državnog tužilaštva Kolašin, pa je ovo tužilaštvo u postupku izviđaja koji je uslijedio prikupilo neophodnu dokumentaciju, saslušalo okrivljenog M.B., te određeni broj svjedoka, a zatim je Višem sudu u Podgorici dana 22.09.2020.godine, podnijelo optužni predlog protiv M.B. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz čl.416 st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore.“, navela je Jovićević u odgovoru za Portal Kolašin, te je ukazala na Ustavnu odredbu…

„Svim korisnicima koji prenose ili preuzimaju objavljenu informaciju o predmetima u kojima su lica prijavljena , osumnjičena, okrivljena ili optužena za krivična djela, Specijalno državno tužilaštvo ukazuje na pretpostavku nevinosti predviđenu Ustavom Crne Gore i Zakonikom o krivičnom postupku, koja podrazumijeva da se svako smatra nevinim dok se njegova krivica ne utvrdi pravosnažnom odlukom suda.”

Predsjednik opštine Kolašin, Milosav Bulatović, nije želeo da komentariše ovaj postupak, u zvaničnom odgovoru, dok prema nezvaničnim informacijama, predsjednik Bulatović je kazao da, nije etički da se komentariše bilo koji sudski postupak koji je u toku, te sve što ima izneće pred sudom.

Inače, postupak protiv Bulatovića je pokrenut po privatnoj prijavi koja je podnesena u ODT-u Kolašin, i to još 2018. godine, jer je, kako se navodi u krivičnoj prijavi, Bulatović, nezakonito za vršioca dužnosti načelnika kolašinske komunalne policije postavio Marka Matovića, a istovremeno na nezakonit način razriješio tadašnjeg načelnika kolašinske Komunalne policije Zorana Kujovića.

Avatar

Admin

Pročitajte još