Predsjedništvo Demokrata jednoglasno podržalo Vladu

 Predsjedništvo Demokrata jednoglasno podržalo Vladu

Foto: Demokrate logo

Predsjedništvo Demokratske Crne Gore na 12. sjednici jednoglasno je donijelo odluku i ovlastilo poslanike Demokrata da glasaju za izbor 42. Vlade Crne Gore.

Saopštenje prenosimo integralno.

„Poštujući izbornu volju građana Crne Gore, složenu ekonomsko-socijalnu i zdravstvenu situaciju u zemlji, te potrebu da se što prije konstituiše nova demokratska vlast, a imajući u vidu činjenicu da su sva tri lidera zaključila sporazum čiji su autori i inicijatori Demokrate, a kojim su definisani magistralni pravci djelovanja nove vlasti bez promjene spoljno-političkog kursa Crne Gore, već uz jačanje postojećeg evropskog i evroatlanskog puta, Predsjedništvo je donijelo odluku o podršci predloženom sastavu 42. Vlade Crne Gore.

Bez obzira na sve nepoznanice koje su pratile pregovarački proces, odustajanje pojedinih kandidata, zatim odricanje od kandidata, odustajanje od utvrdjene metodologije pregovaračkog procesa, te diskriminaciju najvećeg broja predstavnika političkih subjekata, zatim nepoštovanja dogovora i prve izjave tri lidera, Predsjedništvo smatra da 42. Vladi Crne Gore treba dati šansu, uz napomenu da zbog promjene metodologije i samostalnog pristupa u sačinjavanju predloga, mandatar i svi članovi vlade preuzimaju najveću odgovornost, ali i slavu za rezultate te Vlade.

Kao što je i prethodno najavljeno, sjednica Predsjedništva Demokrata održana je odmah nakon što je mandatar Zdravko Krivokapić upoznao javnost o konačnom predlogu sastava nove Vlade Crne Gore.

Na ovaj način, Predsjedništvo, kao nadležni organ Demokratske Crne Gore donijelo je odluku u najkraćem mogućem roku krunišući tako konstruktivno i odgovorno djelovanje Demokrata u procesu smjene dosadanje vlasti na bazi izborne volje gradjana iskazane na izborima 30. avgusta.“

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još