Pripremljene izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, rezultati rada su jedino mjerilo

 Pripremljene izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, rezultati rada su jedino mjerilo

Foto: Gov.me

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je u obraćanju medijima nakon sjednice da je Vlada već pripremila izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti i da će to biti prvi korak. Najavio je da će sve raditi po procedurama.

„Naš jedini cilj je da vas ne razočaramo. Osnovni element je očekivanje i realizacija, nismo željeli da dajemo obećanja jer podaci koje imamo nisu tačni“, dodao je on.

Imamo, kako je rekao, statistiku koja je čudna i razlikuje se od statistike određenih ministarstva. Podaci, kako je kazao premijer, moraju biti bez redundantnosti.

„Rezultati rada su jedino mjerilo makar joj proricali i 200 dana. Nema toga koji može napraviti rezultat za 200 dana. Organizacione promjene su takvog karaktera da traže u svim situacijama najmanje tri mjeseca rade, može da piše i 30 ali to što piše nije realno“, dodao je on.

Kazao je da su oni Vlada kojoj je zamjereno i prije nego što je učinjeno išta.

„Mi smo Vlada koja prije nego što je učinila ništa, osim ekspozea i svi nam zamjeraju ali ako je to jedina nam zamjerka, ako je moj grijeh to što nisam nosio masku ili što sam glasao za sebe to mi bio jedini sukob interesa. Javno sam se izvinio i pokazao da svojim primjerom da nisam svjedočio onako kako treba. Ja se kajem zbog toga i imam dokaze da sam negdje prebolovao kovid a da ni sam to nisam znao“, kazao je on.

Rekao je da je Vlada na putu koji je kratak, ali koji je častan.

„Dajte takvu Crnu Goru da ostavimo našim potomcima, ako to ne budemo radili svaki dan molim vas pozovite svakog ministra koji ne dođe na posao u 7 i ode prije 15 sati. Rad je mjera našeg života, ako ne budemo radili dvostruko Crna Gora neće uskoro biti prosperitetnija i bolja nego što je danas“, dodao je Krivokapić.

Rekao je i da su već pripremili Izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti i kazao da se nada da će to biti njihov prvi konkretni korak.

„Prve nedjelje imaćemo intenzivne razgovore sa svim ambasadorima, da li ćemo putovati u Brisel ili ovdje se telekonferencijom sastati – vidjećemo“, kazao je on.

Rekao je da se budžet za 10 dana ne može napraviti drugačijim, ali da se nada da će Zakon o budžetu biti usvojen.

Krivokapić je, komentarišući protjerivanje ambasadora Vladimira Bozovića, rekao da žali što se to desilo.

„Radićemo sve po procedurama. Znam da nam ne trebaju problemi, ako znamo ko smo i imamo integritet, čega se plašio. Neće Crna Gora postati druga srpska država. Crna Gora je nezavisna i takva će ostati“, rekao je Krivokapić.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još