Radnici komunalnog preduzeća danonoćno na terenu održavaju ulice

 Radnici komunalnog preduzeća danonoćno na terenu održavaju ulice

Foto: Portal Kolašin

Radnici komunalnog preduzeća Kolašin od početka sniježnih padavina su skoro pa danonoćno na terenu održavajući prohodnost gradskih ulica ali i puteve do sela. Direktor tog preduzeća apeluje na sve vozače da vode računa gdje parkiraju svoja vozila, jer ako ih ostavljaju na mjestima koja nijesu namijenjena za parkiranje vozila samo otežavaju rad tom preduzeću a ostali građani onda trpe.

Kako je za Portal Kolašin kazao direktor tog preduzeća Milivoje Bulatović, u proteklih par dana od kako su počele padavine imali su dosta posla, ali i problema.

„U subotu u ranim jutarnjim satima smo ušli u kamione a posao smo završili tek u nedelju veče, bili smo na terenu skoro 40 sati. Naše preduzeće raspolaže sa sedam mašina i jednim kamionom. Međutim imali smo mali problem, jer su nam se pokvarile neke mašine, tačnije dvije kombinovane mašine, što nas je usporilo sa čišćenjem. Nastojimo da iste budu popravljene u narednih dva dana“, kazao je Bulatović dodajući da i uprkos problemima sa mašinama glavne gradske ulice su prohodne i uredno očišćene.

Očišćene ulice u gradu, Foto: Portal Kolašin

Kako je naglasio direktor tog preduzeća, građani a i turisti u Kolašinu bi trebali da imaju na umu da to preduzeće održava 495 kilometara puteva koliko ih ima kroz kolašinsku opštinu.

Na posebno pitanje Portala Kolašin, zašto Dulovine nijesu očišćene, Bulatović je iskoristio priliku ujedno i da apeluje na one koji svoja vozila ostavljaju „na sred puta“.

„Juče smo krenuli sa čišćenjem Dulovina, nažalost kada je mašina došla do raskrsnice za skretanje prema Botaničkoj bašti, naišla je na nepropisno parkirano vozilo i nije mogla da prođe dalje. Zbog toga put od raskrsnice u Dulovinama (kod skretanja prema Botaničkoj bašti) prema gradskom rezervoaru i crkvi nije očišćen. Koristim ovu priliku da apelujem na sve koji parkiraju svoja vozila na ulicama, da vode računa, odnosno da se propisno parkiraju, jer sada zabo jednog nepropisno parkiranog vozila dosta domaćinstava trpi jer put nije propisno očišćen“, kazao je on dodajući da ima situacija i u centru grada gdje se vozila parkiraju „gdje stignu“ i to im otežava rad a onda budi kritike kod sugrađana i ako on zajedno sa svojim zaposlenima je na terenu od zore do mraka.

Bulatović, ističe da su glavne gradske saobraćajnice u gradu i putevi prema prigradskim naseljima očišćeni, da već danas nastavljaju sa ustaljenom dinamikom daljeg čišćenja ulica, te da će raditi sa mašinama sa kojima raspolažu, dok se ne osposobe mašine koje su u kvaru.

Kritična ulica kroz borove, Bulatović obećao da će danas biti očišćena, Foto: Portal Kolašin

Istina jeste da su radnici komunalnog na terenu i rade, ulice su prohodne, ali po pitanju jedne kritične ulice u Dulovinama, koja ide ispod rezervoara, a nije očišćena Bulatović je kazao da su upoznati sa situacijom u toj ulici, te da je mašina koju koriste za taj put (jer je uži a ide kroz borovu šumu) u kvaru, ali je obećao da će u toku današnjeg dana način soluciju da se i ta ulica osposobi za vozila.

Inače, tamo gdje mašina ne može da prođe, kao na primjer stepeništa i trotoari, radnici komunalnog te dijelove ručno čiste.

Avatar

Admin

Pročitajte još