Saobraćaj na putu Šavnik-Žabljak i dalje u prekidu, ekipe Crnagoraputa na terenu

 Saobraćaj na putu Šavnik-Žabljak i dalje u prekidu, ekipe Crnagoraputa na terenu

Foto: Screenshoot

Saobraćaj na putu Šavnik-Žabljak je u prekidu je za sve vrste vozila, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

Usljed ogromnih sniježnih nanosa i niskih temperatura, ekipe Crnagoraputa rade punom parom na omogućavanju prohodnosti ovog putnog pravca.

Saobraćaj se obavlja po mjestimično suvim kolovozima.

“U sjevernim predjelima ima snijega na kolovozu. Vidljivost je mjestimično smanjena”, navode u AMSCG.

Upozoravaju na učestale pojave odrona, kao i na povremeno udare vjetra.

“U višim planinskim predjelima mogući nailasci na poledicu. Vidljivost je mjestimično smanjena. Savjetujemo opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja”, ističu u AMSCG.

Za kamione sa prikolicom i slepere zabranjeno saobraćanje na putnom pravcu Rožaje – Kula.

Zbog klizista na putnom pravcu Šćepan Polje –Foča (teritorija BIH) zabranjuje se saobraćanje kamionima, kamionima sa prikolicom i šleperima.

“Otežano saobraćaju samo putnicka vozila”, navode iz AMSCG.

U vremenskom periodu od 15. novembra 2020.godine do 1. aprila 2021.godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica,dionica Komanski most-skretanje za Bandiće u toku su radovi zbog kojih je neophodna opreznija vožnja.

U periodu od 18.1.2021 do 18.4.2021 godine doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene prekide ne duže od 15 minuta.

Na putnom pravcu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka zbog izvođenja radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminu od 8 do 16 sati.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat do 5.2.2021 godine zbog izvodjenja radova na priključenju opštine Herceg-Novi na regionalni vodovod promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a dolaziće do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Ulazak i izlazak putnika iz Crne Gore obavlja se preko graničnih prelaza neprekidno tokom 24 sata svakodnevno osim graničnih prelaza Vuča na putnom pravcu Rožaje –Tutin i graničnog prelaza Metaljka na putnom pravcu Pljevlja –Čajniče koji se obavlja u periodu od 7 do 19 časova.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još