Ski centar Kolašin 1600 spreman za skijaše, ali nema struje (VIDEO)

 Ski centar Kolašin 1600 spreman za skijaše, ali nema struje (VIDEO)

Foto: Portal Kolašin

Ski centar Kolašin 1600 juče je zvanično otvoren, međutim zbog loših vremenskih uslova, kako je kazao direktor tog preduzeća, juče je bilo oko stotinjak gostiju, među kojima i dosta Kolašinaca.

Zabrana međugradskog saobraćaja, značajno je osujetila i masovniju posjetu državnom skijalištu Kolašin 1600, istakao je Jeknić dodajući da je danas skijalište sasvim u funkciji, međutim nemaju struju.

„Zbog kvara na dalekovodu Rijeka Mušovića – Jezerine, Ski centar Kolašin 1600 nema struje. Što se tiče skijaške infrastrukture, ona je spremna. Urađene su staze Jagančar i Vranjak a uporedo se rade i druge. Parking je sasvim očišćen, kao i put do skijališta“, kazao je Jeknić za Portal Kolašin.

Tokom jučerašnjeg dana, ističe Jeknić, za sve posjetioce bila je omogućena besplatna vožnja žičarom i naravno ponuda restorana Troglava.

„Taj objekat, uz poštovanje epidemioloških mjera bio je pun. Vožnju žičarom iskoristilo je oko 100 ljudi, a riječ je o našim sugrađanima i albanskim turistima, koji borave u hotelima, odnosno, apartmanima u gradu”. Rekao je Jeknić.dodajući da kao državno preduzeće Ski centar treba da pokaže primjerom odgovornost u poštovanju mjera, koje će svakako diktirati ritam zimske turističke sezone.

Juče sa skijališta Kolašin 1600, Foto: Skijališta CG

Zbog tih mjera, ističe Jeknić, predložili su nadležnima ukidanje međugradskog saobraćaja vikendom, ali i povlašćen način ulaska u Crnu Goru gostima iz Albanije.

„Turisti iz te zemlje čine dominantan broj stranih gostiju tokom zime u Kolašinu“, kazao je on.

Inače, tokom jučerašnjeg dana, i intenzivnih padavina na tok skijalištu je sada preko 40cm snijega, uslovi za skijanje su trenutno odlični, ali samo se čeka uspostavljanje napajanja električnom energijom.

Čišćenje i pripremanje staza tokom noći

Predsjednik opštine Kolašin očekuje ipak solidnu skijašku sezonu, uprkos mjerama i zabranama

Juče je na skijalištu boravio i predsjednik opštine Kolašin Milosav Bulatović koji je istakao da lijep zimski ambijent, nagovještava da će biti uslova za odvijanje zimske turističke sezone.

“Ovom početku su prethodile velike poteškoće koje je imala turistička privreda, a pandemija je učinila svoje. Ali, s druge strane, mislim da turistička privreda zaista ima vrijedne ljude koji žele da se bore kako bi održali firme i našli modele kako bismo mi imali zimsku turističku sezonu. Moramo naglasiti da imamo ograničenja što se tiče mjera. Ovih dana smo imali i okupljanja turističkih poslenika, gdje smo zatražili da se te mjere malo ublaže, kako bi se mogla odvijati zimska turistička sezona. Mi u lokalnoj upravi imamo razumijevanja za sva ta ograničenja, ali očekujemo da će država ipak naći adekvatne modele kako bi zimska turistička sezona mogla da se odvija”, zaključio je Bulatović.

Avatar

Admin

Pročitajte još