Ski centri smanjili cijene, pa bilježe rekordne posjete

 Ski centri smanjili cijene, pa bilježe rekordne posjete

Foto: Portal Kolašin

Direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Željka Radak Kukavičić kazala je da zimski centri, uprkos vanrednim okolnostima i epidemiološkim mjerama, bilježe rekordnu posjećenost.

Tome je, kaže, doprinijela i cjenovna politika. Popuštanje nekih mjera uslovila je da poraste i broj posjetilaca zimskim turističkim centrima.

Izražavajući zadovoljstvo činjenicom da su sva skijališta u Crnoj Gori otvorena, te da su spremno dočekala zimsku sezonu, Radak-Kukavičić je u Jutarnjem programu TVCG rekla da najveću posjećenost bilježe ski centri u Kolašinu i na Žabljaku.

„Tu su i ostali ski centri, ali moram da pomenem i naše ski centre koji su se cjenovnom politikom potrudili da privuku veći broj zainteresovanih da pođu u zimske centre“, rekla je ona.

Građani da poštuju mjere

Za prvih 15-20 dana januara bila je, kaže, jako dobra posjećenost zimskim turističkim centrima, uprkos vanrednim uslovima i epidemiološkim mjerama.

„Naši ski centri bilježe rekordnu posjećenost, prošli vikend pogotovo. Ta posjećenost će se sigurno nastaviti, s tim da imamo ograničenje da se početkom školske godine smanjuje broj skijaša tokom radne sedmice“, rekla je Radak-Kukavičić.

Apelovala je na građane i posjetioce da poštuju mjere, kako ne bi došlo do zatvaranja skijališta usljed epidemioloških mjera.

Snijega ima više nego dovoljno

„Dogovor je sa ski centrima da će nastojati da naprave i održe veći red na ski centrima, a negdje su i oni istakli da oprema koja se nosi, i dužina skija, obezbjeđuje dodatnu zaštitu kad je u pitanju virus. Posebna dimenzija su ugostiteljski objekti, pa molimo građane da imaju razumijevanja za mjere“, rekla je sagovornica TVCG.

Snijega u centrima ima i više nego dovoljno, pa su očekivanja da će ga biti i tokom februara, ali i u prvoj polovini marta.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još