Skijaši zaglavljeni u kolonama, 3 ipo sata potrebno za 12 km puta

 Skijaši zaglavljeni u kolonama, 3 ipo sata potrebno za 12 km puta

Foto: Privatna arhiva

Zbog zastoja u saobraćaju prema ski centrima u Kolašinu mnogi gosti tih skijališta danas su se žalili da su satima proveli u kolonima automobila jer nijesu mogli da dođu ili da odu sa ski centara, jer su kolone automobila blokirale put, jer kako tvrde gosti koji su kontaktirali redakciju FOS medija, putevi su neočišćeni.

Ogorčeni skijaši su za FOS Media i Portal Kolašin kazali da su za 12 km puta, koliko je od skijališta do grada, proveli 3 ipo sata u kolima.

„Ovo je bruka i sramota, trebalo nam je 3 sata i 33 minuta da pređemo 12 km puta od skijališta do grada. Pored toga automobili su parkirani uz put i time remete ometanje saobraćaja. Turisti iz Albanije sa letnim gumama ali i domaćini iz Podgorice“, kazao je ejdan od ogorčenih skijaša.

Direktor Ski centra Kolašin 1600, Saša Jeknić, objasnio je za Portal Kolašin o čemu se radi i gdje nastaje problem.

„Mogu da vam kažem sada je 16:30 i kolone automobila su još na putnom pravcu od Ski centra Kolašin 1450 prema gradu. Što se tiče našeg skijališta, odnosno Ski centra Kolašin 1600, mi smo proteklih dana poslali urgenciju Odeljenju bezbjednosti Kolašin za pružanje asistencije na regulisanju saobraćaja i to na putnom pravcu „Ruske vile – Euro asfalt, a obratili smo se i Direkciji za saobraćaj. U toku januara neophodna je stalna asistencija policije na prilaznoj saobraćajnici ka Ski centru 1450, što potvrđuje i današnje stanje na terenu, i iz tog razloga danas smo te zahtjeve ponovili“, kazao je Jeknić dodajući da mu je izuzetno žao što gosti oba skijališta doživljavaju neprijatnosti, koje se ogledaju u tome da su „zaglavljeni u kolonama automobila po 20 – 30 minuta, ali razlog za takvo stanje, ističe Jeknić nikako nije odgovornost državnog ski centra Kolašin 1600.

Prema riječima Jeknića, ski staze na tom skijalištu su uređene i obilježene shodno zakonu o skijalištima i ističe da danas nije bilo apsolutno nikakvih problema na tom skijalištu kada je u pitanju snabdevanje električnom energijom.

„Danas je na skijalištu Kolašin 1600 bilo uredno napajanje električnom energijom i nije bilo neplaniranih ispada niti prekida u radu šestosedne žičare“, ističe Jeknić i dodaje da koliko je bilo u mogućnosti ski centra Kolašin oni su izašli u susret gostima.

„Nastojali smo da našim gostima pomognemo koliko su bile naše mogućnosti tako da smo našim kombi vozilom, besplatno prevozili skijaše sa našeg ski centra do mjesta gdje su parirali svoja kola, odnosno do „Euro- asfalt“ mjesta. Saobraćaj još nije uspostavljen i to od Ski centra Kolašin1450 prema gradu“, kazao je za Portal Kolašin, Jeknić.

Foto: Privatna arhiva

On je takođe dodao da su dva parkinga skijališta Kolašin 1600 očišćena, te da je njihov kapacitet 350 mjesta. Takođe, kaže Jeknić, očišćeno je i 700 metara asfaltnog puta od parkinga ka katunu Vranjak koji je takođe stavljen u funkciju parkiranja.

Posjetioci koji su uputili žalbe, tvrde da su kako bi stigli do parkinga Ski centra Kolašin 1600 proveli i više od 30 minuta u koloni automobila.

Uživo iz kolene automobila javljeno je Portalu Kolašin i portalu FOS Media da su kolone automobila nevjerovatne…da naprave po 20 metara a onda čekanje od 15 do 20 minuta, pa tako ponovo….

Avatar

Admin

Pročitajte još