Sve više prostora za saradnju Kolašina i opština BiH

 Sve više prostora za saradnju Kolašina i opština BiH

Foto: Opština Kolašin

Ambasador BiH u Crnoj Gori, Branimir Jukić boravio je juče u radnoj posjeti Kolašinu gdje se sastao sa rukovodstvom Opštine. Tokom sastanka je konstatovano da postoje uslovi da se saradnja unaprijedi u različitim oblastima imajući u vidu da između Crne Gore i Bosne i Hercegovine postoji dobra međudržavna saradnja koju prati kvalitetna i kreativna međuopštinska saradnja.

Sastanku su prisustvovali predsjednik opštine Milosav Bulatović, Milan Đukić, predsjednik SO Kolašin kao i potpredsjednici opštine Bojan Kuburović i Danilo Medenica.

Kao primjeri dobrih međuopštinskih relacija pomenuta je saradnja između Kotora i Mostara, Plužina i Foče, Bara i Živinaca.

U toku je i projekat Unapređenja upravljanja vodosnabdijevanjem u urbanim i ruralnim dijelovima između Kolašina i Rogatice, vrijedan 500.000 eura a koji će se realizacija intenzivirati kada se normalizuje epidemiološka situacija i stvore uslovi za prekograničnu saradnju.

Predstavnici Kolašina su zahvalili na podršci koju su dobili od opština BIH-a na dobijanju organizacije MOSI igara a ova manifestacija će biti dodatni doprinos turističkoj i sportskoj promociji Kolašina.

Značajne šanse za saradnju postoje u oblasti drvoprerade ,turizma,valorizaciju rijeka na održiv način,preradi voća i ljekovitog bilja. Projekti zaštite nematerijalnog kulturnog dobra za šta se izborio KUD Mijat Mašković, takođe treba da povežu dvije sredine.

Avatar

Admin

Pročitajte još