SZO: Svijet se neće osloboditi kovida do kraja godine

 SZO: Svijet se neće osloboditi kovida do kraja godine

epa08364179 The logo and building of the World Health Organization (WHO) headquarters in Geneva, Switzerland, 15 April 2020. US President Donald Trump announced that he has instructed his administration to halt funding to the WHO. The American president criticizes the World Health Organization for its mismanagement of the Coronavirus pandemic Covid-19. EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je upozorila da je nerealno razmišljanje da će se svijet osloboditi kovida-19 do kraja ove godine, prenosi portal PCNEN.

Direktor SZO za vanredne situacije Majk Rajan je rekao da bi tragičnost korona-krize mogla da se izbjegne smanjivanjem broja hospitalizovanih i preminulih, prenosi Gardijan.

On je dodao da je virus i dalje taj koji ima kontrolu, posebno s obzirom na porast broja novozaraženih prošle nedjelje, nakon šest uzastopnih nedjelja pada brojki.

“Bio bi vrlo preuranjeno i nerealno misliti da ćemo se do kraja godine osloboditi virusa, ali ako budemo pametni možemo da završimo sa hospitalizacijama, smrtima i tragedijom u vezi sa pandemijom”, rekao je Rajan.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još