Tradicija humanista donosi sreću djeci iz najudaljenijih područja opštine Kolašin

 Tradicija humanista donosi sreću djeci iz najudaljenijih područja opštine Kolašin

Foto: CK Kolašin

Tradicionalna akcija podjele novogodišnjih paketića djeci sa seoskih područja u Kolašin, koja se uspješno realizovala prethodnih godina u saradnji Opštinske organizacije Crvenog krsta Kolašin i provjerenog partnera ADRA Crna Gora , ove godine dobila je i neku novu energiju i podršku, saopšteno je iz opštinske organizacije Crvenog krsta Kolašin.

„Naime, nekoliko naših sugrađanki i sugrađana, na društvenim mrežama pokrenulo je akciju prikupljanja novogodišnjih paketića za djecu sa seoskog područja, pa je tako svaki humani građanin mogao dati svoj skroman doprinos i donirati paketić za djecu koja su udaljena od grada i svih dešavanja u njemu. Ova ideja je veoma brzo naišla na lijep odziv, pa je veliki broj naših sugrađana i ljudi iz ostalih gradova dao doprinos akciji, zbog čega smo im nemjerljivo zahvalni. Akcija je pokazala koliko je važno kada samo svi na istom zadatku. Zajedničko djelovanje je jedini ispravan put i primjer kako bi i neke slične akcije u budućnosti trebalo sprovoditi“, kazao je Milan Marković predjednk CK Kolašin.

Tokom ove akcije, napominju iz CK Kolašin, biće podijeljeno vise od 500 paketića djeci svih seoskih škola, djeci sa posebnim obrazovnim potrebama, djeci iz hraniteljskih porodica…

„Ova tradicionalna akcija, koja je dodatno osnažena nesebičnim činjenjem naših humanih sugrađana, jedna je od redovnih aktivnosti koje CK Kolašin realizuje svake godine“, kazali su iz te organizacije.

Marković ističe da nakon posjete svim školama: Lipovo, Gornja Morača, Međuriječje, Manastir Morača i Bare Kraljske, naši volonteri ce posjetiti Dom starih u Bijelom Polju, a onda i organizovati posebnu akciju koja se ogleda u pomoći našim starim sugrađanima na seoskom području.

„Sve ove akcije su poziv humanim ljudima da nam se pridruže kroz njihovo humano djelovanje i kroz snagu zajedničke energije nečiji život, makar za tren, učinimo ljepšim. Taj osmjeh, tu sreću, tu skromnu riječ zahvalnosti punu iskrene ljubavi, možete dobiti samo od djece u selima…njihova udaljenost od nekih savremenih trendova samo je drugi put da dosegnu do većih dubina ljubavi i sreće prema svakom ljudskom gestu“, ističe Marković.

Avatar

Admin

Pročitajte još