U kampanji „Za jednakost OSI“ učestvovala mlada Martina Labović (VIDEO)

 U kampanji „Za jednakost OSI“ učestvovala mlada Martina Labović (VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Martina Labović, učenica IV-1 odjeljenja gimnazije „Braća Selić“ iz Kolašina i članica učeničkog parlamenta te škole, bila je dio kampanje „Za jednakost OSI“ u organizaciji CGO gdje su učenici osnovnih i srednjih škola imali priliku da odgovore na pitanja tipa kako vide osobe sa invaliditetom i šta bi društvo i država kao i individue posebno mogle učiniti da se poboljša položaj osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori.

“Zaista je zadovoljstvo biti dio sjajne kampanje “Za jednakost OSI” u organizaciji CGO i drago mi je što sam imala priliku da javno govorim na temu osoba sa invaliditetom koja je u našem društvu i te kako zanemarena!”- poručila ja Labović.

Na pitanje Portala Kolašin kako se osjeća, jer već dobija epitet „humaniste“ a ima svega 18 godina, ova mlada dama, kaže da je ponosna što ogroman broj srednjoškolaca ne gaji predrasude prema osobama sa invaliditetom.

„Izuzetno mi je drago što neki od osnovaca imaju visoko razvijenu svijest o njihovim pravima i što ih smatraju osobama koje su ravnopravne nama. Međutim pred nama je dug put koji trebamo da pređemo da utičemo, pomognemo i postavimo osobe sa invaliditetom u položaj koji je ravnopravan nama“, kazala je Labović.

Avatar

Admin

Pročitajte još