U Službenom listu plata u prosjeku iznad 1.000 eura

 U Službenom listu plata u prosjeku iznad 1.000 eura

Prosječna plata u Službenom listu za 2019. godinu iznosila je 1.109 eura, pokazuje izvještaj o reviziji godišnjem finansijskog izvještaja te javne ustanove koji je juče objavila Državna revizorska institucija (DRI), piše Dan.

Službeni list zapošljava 15 službenika, a njen direktor je Momčilo Vujošević, koji je, prema podacima DRI, lani primao 1.930 eura.

DRI je Službenom listu dala duplo uslovno mišljenje na finansijsku i reviziju pravilnosti i utvrdila da su se u 2019. godini prosječne zarade kretale od 1.038 u oktobru do čak 1.654 eura u decembru.

Za neto zarade na godišnjem nivou isplaćeno je 199.681 euro.

Razlog uvećane zarade u decembru su varijabile.

DRI je utvrdila da je pojedinim zaposlenim varijabilni dio zarade isplaćivan mjesečno, dok je u decembru isplaćen varijabilni dio na godišnjem nivou, za 12 mjeseci, za svih 15 zaposlenih.

“U obrazloženju se navodi da su imenovani zaposleni tokom cijele 2019. godine imali povećan obim posla uz ostvarivanje izuzetnih rezultata i kvaliteta u radu. Varijabilni dodatak se od januara do novembra mjeseca kretao od 30 do 300 eura, a u decembru od 318 do 1.544 eura”, piše u nalazu koji potpisuje član senata DRI Branislav Radulović.

Pritom, DRI je utvrdila da nisu mijenjali kolektivni ugovor, kojim su utvrđeni koeficijenti za obračun zarada, i uskladili ga sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru.

Finansijskom revizijom, DRI je stekla razumno uvjerenje da izvještaj nije u svim materijalnim aspektima pripremljen u skladu sa prihvaćenim okvirom finansijskog izvještavanja.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još