U Srbiju stiglo još 50.000 doza ruske vakcine

 U Srbiju stiglo još 50.000 doza ruske vakcine

Foto: Vlada RS

U Srbiju je jutros dopremljeno još 50.000 doza ruske vakcine Sputnjik V.

Avion, koji je dopremio vakcine iz Rusije, na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, sletio je oko 8 sati.

Prema riječima ministra za inovacije Nenada Popovića, reč je o prvoj komponenti vakcine sa kojom će moći da bude vakcinisano 50.000 ljudi”.

Popović je za Tanjug naveo da su vakcine stigle iz fabrike ”Biokad” u Sankt Peterburgu, gde je prije dva mjeseca, u prisustvu ruskog državnog vrha, pokrenuta linija za proizvodnju vakcine ”Sputnjik V”.

„Srbija je i dalje jedina zemlja u Evropi za koju su ruske vlasti odobrile isporuku značajnije količine vakcina. To govori o odnosu koji Rusija ima prema svojoj srpskoj braći. U Rusiji se sa pažnjom i pohvalama prati proces vakcinacije u Srbiji koji se sprovodi pod rukovodstvom predsjednika (Aleksandra) Vučića“, rekao je Popović.

On je izrazio zadovoljstvo, jer se isporuka vakcina iz Rusije sprovodi prema dogovorenoj dinamici.

„Ugovorili smo nabavku dva miliona vakcina iz Rusije. Očekujem da do kraja marta, odnosno tokom prve polovine aprila sva ugovorena količina vakcina bude isporučena Srbiji“, rekao je Popović.

Ministar je istakao da će vakcine koje su jutros stigle u Beograd odmah biti dopremljene Institutu Torlak, odakle će biti distribuirane na punktove za vakcinaciju širom Srbije, prenosi N1.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još