Vujisić čestitao kolegama: Studiranje doživite kao probu za život

 Vujisić čestitao kolegama: Studiranje doživite kao probu za život

Povodom Međunarodnog dana studenata, Predsjednik Unije studenata političkih nauka, Vedran Vujisič, čestitajući kolegama navedo je da su mladi i obrazovani ljudi neprocjenjiv resurs jedne države, katalizator društvenih promjena i garancija za njenu bolju budućnost.

„Savjetovao bih vam da predano učite i radite, budete motivisani i željni znanja na putu do titule eksperata u oblastima koje izučavete. Važan dio studiranja svakako jeste i studentski aktivizam, neka vam se studiranje ne svede samo na puko učenje i polaganje ispita. Udružujte se sa mladim ljudima sličnih interesovanja, volontirajte, radite na sebi, budite društveno odgovorni i društveno aktivni“, naveo je Vujisić, čestitajući Međunarodni dan studenata svim svojim kolegama.

Obaveza studenata, ističe on, je da ukazuju na probleme u različitim oblastima društvenog funkcionisanja i da daju prijedloge za njihovo rješavanje.

„Budite slobodni da iskažete svoje mišljenje, jer se samo tako možete izboriti za svoje mjesto u društvu i kreirati bolje društvo za sebe i druge. Studiranje doživite kao probu za život –nastojte da steknete što više korisnih vještina, da kritički razmišljate i da vaš rad, znanje i energija budu impuls koji će Crnu Goru povesti u bolje sjutra“, ističe Vujisić i pozvao kolege da budu društevno odgovorni.

„U svijetlu pandemije virusa korona, a sa kojom se suočava naša država – pozvao bih Vas još jednom: da budete društveno odgovorni, da poštujući propisane mjere zaštitite sebe i druge od sebe ali i da podignete glas i utičete na podizanje svijesti stanovništva kako bismo i ovoga puta, kao nebrojano puta kroz istoriju, iz ove krize izašli kao pobjednici i mi i Crna Gora!
Srećan Međunarodni dan studenata!“- poručio je Vujisić.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još