Za deset mjeseci u CG u saobraćajnim nesrećama život izgubile 42 osobe

 Za deset mjeseci u CG u saobraćajnim nesrećama život izgubile 42 osobe

Foto: FOS Media

Izvor: FOS Media

Samo za 10 mjeseci u Crnoj Gori u drumskom saobraćaju poginule su 42 osobe, od kojih je njih čak 19 bilo mlađih od 25 godina, a njih 12 mlađih od 20 godina, saopšteno je iz Uprave policije. 

U posljednjih deset godina u saobraćajnim nezgodama u Crnoj Gori prosječno je godišnje poginula 61 osoba, dok više od 6.500 lica godišnje bude povrijeđeno. 

Stoga će Nacionalni biro osiguravača Crne Gore, Mašinski fakultet – Centar za edukaciju u drumskom saobraćaju zajedno sa Odsjekom za bezbjednost drumskog saobraćaja – Uprave policije, od sjutra do 20. novembra realizovati preventivnu kampanju „Uspori, sačuvaj život“. 

Foto: Twitter

Cilj kampanje je da se još jednom skrene pažnja javnosti i svim učesnicima u saobraćaju na posljedice saobraćajnih nezgoda i traume koje izazivaju iste, kako kod povrijeđenih osoba, njihovih porodica, kao i porodica čiji su najbliži stradali u istima, odnosno društvu u cjelini.

„Preventivne aktivnosti kampanje će se ogledati kroz dijeljenje 15.000 flajera sa logom i porukom kampanje učesnicima u saobraćaju od strane policijskih službenika saobraćajne policije, kojima će prvenstveno vozači još jednom podsjetiti na važnost poštovanja ograničenja maksimalne dozvoljene brzine kretanja vozila, posebno u gradskim područjima, kao i na magistralnim, regionalnim i lokalnim putnim pravcima i neophodnost i obavezu poštovanja saobraćajnih propisa, kako bi se svijest o opasnostima, rizicima i posljedicama neodgovornog ponašanja u drumskom saobraćaju i na ovaj način podigla na još veći nivo“, ističu iz UP.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još