Zapaljeno vozilo u centru Kolašina

 Zapaljeno vozilo u centru Kolašina

Foto: Služba zaštite

U ranim jutarnjim satima, malo nakon završenog policijskog časa, zapaljeno je vozilo u centru Kolašina. Odgovornim odnosom prema zajednici, vlasnik obližnje kafane, primećujući dim odmah je obavijestio Službu zaštite Kolašina koja je izašla na lice mjesta i doslovno preventivnim djelovanjem zaustavila potencijalnu havariju.

„Ispred kuće Rada Bakovića, jutros oko šest časova došlo je do zapaljena vozila koje se nalazilo između dva vozila. Srećom iz obližnje kafane primjetili su dim i odmah su nas pozvali. Brzom intervencijom naše službe, tj izlaskom na lice mjesta u roku od par minuta, uspjeli smo da ugasimo požar“, kazao je komandir te službe Željko Darmanović dodajući da su odmah po dolasku probudili i vlasnike druga dva automobila koji su svoja vozila odmah pomjerili te im je prilaz zapaljenom automobilu bio omogućen.

Foto: Služba zaštite

Darmanović dodaje da je zapaljeno vozilo bilo parkirano između druga dva vozila prednjom stranom pri stambenom objektu, i da im je prilaz dijelu koji je zahvatio plamen, odnosno haubi, skoro bio nemoguć, sve dok druga dva vozila nijesu pomjerena.

O događaju je obavešteno odeljenje bezbjednosti Kolašin koje vrši uviđaj.

Treba napomenuti da nemili događaj koji je jutros probudio najuži centar grada, zahvaljujući brzoj intervenciji Službe zaštite i spašavanja nije izazvao daleko veće posledice, odnosno havariju. Naime, vozilo koje se zapalilo, za sada iz nepoznatih okolnosti, bilo je parkirano između dva vozila, a na samo nekoliko koraka, nalazi se i trošna najstarija kuća u Kolašinu, poznata kao „zgrada starog suda“ koja je sagrađena od tradicionalnog materijala, čatme. Sama zgrada predstavlja već duži niz godina veliku opasnost za okolinu. Da požar nije lokalizovan brzom intervencijom sasvim je sigurno da bi se vatra proširila i na druga vozila a tako i zahvatila „zgradu starog suda“, što bi imalo ne sagledive posledice.

Foto: Služba zaštite

Vlasnik automobila nije želeo da komentariše, o ovom događaju a istraga je u toku.

Podsjećanja radi, javnost Kolašina zna da lomljenje automobila kao i paljenje vozila nije ništa novo za taj grad, tako da je Portal Kolašin uputio zvanična pitanja OB Kolašin kao i PR službi UP. Javnost će biti blagovremeno obavještena o odgovorima koji budu dostavljeni našem portalu.

Avatar

Admin

Pročitajte još