Završena rekonstrukcija dijela puta ka Jasenovi i Ockoj Gori, na proljeće nastavak radova

 Završena rekonstrukcija dijela puta ka Jasenovi i Ockoj Gori, na proljeće nastavak radova

Foto: Opština Kolašin

Predsjednik Milosav Bulatović je obišao putni pravac od Manastira Morače ka Jasenovi i Ockoj Gori koji je proteklih mjeseci rekonstruisan. Sa njim su bili i predstavnici NVU Jasenova i Ocka Gora, Mile Ilić, Slobo Simonović i Željko Radonjić.

U razgovoru je istaknuto da je asfaltirano 1,3 kilometra na ukupnoj dionici od 10 kilometara. Predstavnici NVU Jasenova i Ocka Gora su izrazili zahvalnost opštini Kolašin i predsjedniku Milosavu Bulatoviću koji su pomogli asfaltiranje kilometra asfalta, dok je 300 metara asfaltirala kompanija Bemaks. Takođe su istakli zahvalnost Vojsci Crne Gore i nekadašnjem ministru Predragu Boškoviću kao i Komunalnom preduzeću  iz Kolašina za pomoć u radu mehanizacije.

Put od Jadranske magistrale ka Jasenovi i Ockoj Gori, probijen je prije pola stoljeća i bio je jedan od rijetkih puteva u Crnoj Gori bez ijednog metra asfalta,podsjetili su iz NVU Jasenova i Ocka Gora koje je osnovano 2019 godine sa ciljem da se započnu projekti infrastrukture koji će se selima i mještanima obezbijediti bolji život. Rekonstrukcija putnog pravca će se nastaviti narednog proljeća kada će se 4 kilometra nasuti i uvaljati grebanim asfaltom.

„Sa novim i  modernizovanim putnim pravcima, uvijek se otvaraju mogućnosti novog kvaliteta života. Sa pozicije lokalne uprave nastojimo da budemo što prisutniji na seoskoj putnoj infrastrukturi. Kvalitetni i modernizovani putni pravci ka selima su uslov razvoja poljoprivrede ali i seoskog turizma kao i povratka na ognjišta koja se ne smiju zaboraviti“, istakao je predsjednik Bulatović.

Avatar

Admin

Pročitajte još