Zbog korone omogućena zasjedanja SO Kolašin na „daljinu“

 Zbog korone omogućena zasjedanja SO Kolašin na „daljinu“

Foto: arhiva Portal Kolašin

Predsjednik Skupštine Opštine Kolašin, Milan Đukić sazvao je za sjutra, u subotu, sedamnaestu sjednicu SO Kolašin sa jednom tačkom dnevnog reda, Predlogom odluke o Izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine opštine Kolašin. Odlukom se definiše da u vrijeme trajanja epidemije korona virusom sjednice se mogu održavati na daljinu.

“Za vrijeme trajanja epidemije zarazne bolesti Covid – 19 sjednice Skupštine opštine Kolašin mogu se organizovati na daljinu. Sjednica na daljinu je sjednica na kojoj dio odbornika učestvuje u odlučivanju van mjesta održavanja sjednica Skupštine i radnih tijela Skupštine uz pomoć informaciono – komunikacione tehnologije. Odbornik može učestvovati u odlučivanju na sjednici Skupštine i radnih tijela na daljinu putem informaciono – komunikacione tehnologije ukoliko je zaražen virusom Covid – 19, ako se nalazi na bolničkom liječenju zbog istog ili ako mu je rješenjem nadležnog organa određena obaveza samoizolacije, o čemu treba pribaviti dokaz“, navodi se u obrazloženju odluke.

Nadelje, kako se navodi u obrazloženju Odbornik je dužan najkasnije do početka sjednice Skupštine ili radnih tijela u pisanoj ili elektronskoj formi obavijestiti Predsjednika Skupštine, odnosno predsjednika radnog tijela o razlozima da odlučuje na sjednici Skupštine na daljinu.

„Ukoliko odbornik učestvuje u radu sjednice na daljinu, obavezan je da obezbijedi uređaj i aplikaciju koja omogućava prenos i snimanje slike i zvuka, u realnom vremenu takvog kvaliteta da se bez sumnje može utvrditi identitet odbornika koji odlučuje na sjednici“, piše u obrazloženju. Dodajući da će se Odluka primjenjivati tokom trajanja epidemije virusa Covid-19.

Avatar

Admin

Pročitajte još