Željko Savović imenovan sa Krivokapićevog savjetnika

 Željko Savović imenovan sa Krivokapićevog savjetnika

Foto: Prava CG

Politički direktor Prave Crne Gore Željko Savović imenovan je za savjetnika premijera za unutrašnju politiku.

Savović je demantovao natpise pojedinih medija, koje je nazvao „bliskih bivšem režimu i para-bezbjednosnim kružocima“.

„Kako je objavila današnja Pobjeda, juče prilikom dolaska na prvi sastanak Vlade, maltene nijesam bio upoznat sa svojom budućom pozicijom u Vladi. Sve je bilo transparentno i to je način na koji će ova Vlada funkcionisati i ubuduće. Od kad je predsjednik vlade dobio status mandatara, ja sam bio dio njegovog najužeg tima, pa su se, pretpostavljam, zbog toga u javnosti javile projekcije pozicija i za buduću Vladu. Informaciju o konkretnoj poziciji na koju ću, uz obostranu saglasnost, biti imenovan i odgovornostima koje me očekuju dobio sam, kako i dolikuje, od predsjednika Vlade, lično i na vrijeme. Dakle, nema ni govora, ni povoda za zlonamjerne interpretacije. Objave u medijima, bliskim bivšoj vlasti, shvatam kao autoprojekciju sopstvenih svjetonazora – sada je barem svima jasno ko gubi pozicije i ko je zbog toga zabrinut. Takođe ovo doživljavam i kao dio šire slike u kojoj odlazeći režim radi sve ne bi li diskreditovao novog premijera i njegov tim“, istakao je Savović.

Savović je dodao da ima izuzetnu čast, koja sa sobom nosi i veliku odgovornost, da u izazovnom periodu koji je pred nama, budem dio najužeg tima predsjednika Vlade.

„Sa pozicije savjetnika premijera za unutrašnju politiku biću u prilici da se posvetim radu na izgradnji boljeg i pravednijeg društva. Osim dužnosti savjetnika premijera, svoj doprinos daću i kroz članstvo u dvije Vladine komisije – Кomisiji za kadrovska i administrativna pitanja i Кomisiji za politički sistem, unutrašnju i spoljnu politiku. Pred svima nama je ogroman posao. Ali, za to smo se borili i sada nam je data šansa da se pokažemo na djelu“, naveo je 

Savović je dodao da će zbog obavljanja posla u Vladi Crne Gore zamrznuti svoju poziciju političkog direktora Prave Crne Gore, te demantovao i okarakterisao kao zlonamjerne, propagandističke i potpuno netačne tvrdnje iznesene u Pobjedi da je funkciju u najužem premijerovom timu dobio nakon intervencije predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića. 

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još