Časopis „Medijski dijalozi“ uručio donaciju srednjoj školi u Kolašinu povodom 150 godina crnogorskog novinarstva

 Časopis „Medijski dijalozi“ uručio donaciju srednjoj školi u Kolašinu povodom 150 godina crnogorskog novinarstva

Foto: Privatna Arhiva

Urednik časopisa „Medijski dijalozi“ Mimo Drašković i član redakcije Dr Mirko Jakovljević posjetili su danas, SMŠ „Braća Selić“, a povodom 150 godina crnogorskog novinarstva i donirali časopise za učenike i biblioteku. Tokom sastanka sa direktorkom te ustanove Veselinkom Peković istaknuta je važnost medijske pismenosti kod mladih.

„Veliki jubilej, 150 godina crnogorskog novinarstva,obilježava se raznim manifestacijama koji promovišu tradiciju novinarske crnogorske riječi. Imamo obavezu da novinarsku baštinu vrijednu vijek i po čuvamo i prezentujemo jer je to priča o stvaranju moderne Crne Gore“, kazao je Drašković dodajući da argumentovano novinarstvo je uvijek izvor i simbol čovjekove slobode koja je posebna vrijednost u Crnoj Gori.

„Donacija časopisa učenicima je način da se borimo protiv negativnih medijskih fenomena današnjice kao što su lažne vijesti, dezinformacije, rijaliti formati, tabloidno novinarstvo“, istakao je on naglašavajući da je medijska pismenost način da mlade generacije formiraju kritičko mišljenje prema medijskim sadržajima koje su u digitalnom dobu podložne manipulacijama i zloupotrebi javnosti.

„U našoj školi imamo izborni predmet „Medijska pismenost“ i taj predmet ima poseban značaj i interesovanje učenika“, istakla je Peković zahvaljujući se na donaciji.

Inače, Međunarodni naučni časopis „Medijski dijalozi“ u okviru obilježavanja 150 godina novinarstva u Crnoj Gori, realizuje akciju donacije 500 časopisa srednjim školama u Podgorici, Nikšiću, Kolašinu i Kotoru.

Avatar

Admin

Pročitajte još