Film „Grudi“ kandidat za 93. nagradu Oskar-a

 Film „Grudi“ kandidat za 93. nagradu Oskar-a

Foto: Plakat „Grudi“

Dugometražni igrani film „Grudi“, prema scenariju Vladislave Vojnović i Marije Perović, u režiji Marije Perović, producentske kuće „Kino“ d.o.o. iz Podgorice, crnogorski je kandidat za 93. nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i nauke – Oskar u kategoriji za najbolji međunarodni film u 2020. godini, objavio je portal FOS Media.

„Odluku je jednoglasno donijela Selekciona komisija Ministarstva kulture u sastavu: Zoran Živković, producent – predsjednik i članovi: Andro Martinović i Ivan Marinović, reditelji, Žana Gardašević-Bulatović i Ana Vujošević, glumice, Nina Redžepagić, producentkinja i Stefan Bošković, dramaturg“, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Javni poziv Ministarstva kulture bio je otvoren od 5. oktobra do 1. novembra 2020. godine, a film „Grudi” bio je jedini prijavljeni kandidat.

Inače, tokom nedavno održane Mojkovačke filmske jeseni isti film je zabeležio odlične rezultate te je nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Vojinu Ćetkoviću, shodno odluci tročlanog žirija.

U obrazloženju žirija navodi se da je Ćetkoviću nagrada pripala „za pažljivo građen lik Fukija, koji suptilnim glumačkim sredstvima i emotivom toplinom pokušava pronaći rješenja i optimizam u surovom postranzicijskom razdoblju”. 

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još