Tradicionalni bečki Novogodišnji koncert ipak će biti održan

 Tradicionalni bečki Novogodišnji koncert ipak će biti održan

Foto: N1

Tradicionalni bečki Novogodišnji koncert biće održan i ovog 1. januara u poznatom terminu u 11.15 sati, mada se zbog vladajuće pandemije koronavirusa još pouzdano ne zna da li će biti sa publikom ili ne, saopštila je služba za medije grada Beča.

Svake godine u Zlatnoj dvorani Muzikferajna Bečka filharmonija priređuje ovaj dogadjaj i ove godine će ga prirediti uz moguće drugačije mjere, prenosi N1. 

„Kako će koncert biti organizovan ne može se u ovom trenutku reći. Ono što je sigurno jeste da će koncerta biti i da će za dirigentskim pultom već šesti put biti Rikardo Muti“, navodi se u saopštenju.

Na programu Novogodišnjeg koncerta tradicionalno se izvode kompozicije dinastije Štraus i njihovih savremenika, vrhunske interpretacije valcera, polki i marševa.

Velika dvorana Muzikferajna, nazvana „Zlatna dvorana“, jedna je ne samo od najljepših, već i akustički najboljih dvorana na svijetu.

U antičkom stilu izgrađena dvorana se specijalno za Novogodišnji koncert ukrašava brojnim cvjetnim aranžmanima. Stubovi, karijatide i svodovi dvorane asociraju na pravi muzički hram.

Koncert će se prenositi u 90 zemalja svijeta.

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još