Pjenaste i mirisne punjene krofne

 Pjenaste i mirisne punjene krofne

Foto: Bakina Kuhinja

Krofne kojima ne može da se odoli.

Potrebno je:

200 ml mlakog mlijeka

15 gr kvasca

1 kašika brašna

1 kašičica šećera

350 gr brašna

1 jaje

korica limuna

30 ml ulja

ulje za prženje

krem za punjenje

Priprema:

U mlijeko dodati šećer i kvasac. Dodati kašiku brašna izmiješati da kvasac nadođe. Dodati jaje pa ga malo žicom umutiti dodati 350 brašna, ulje, soli, koricu limuna i zamijesiti glatko mekše tijesto.

Ostaviti da poraste pa razviti za pola centimetara i izvaditi krofne

Izvaditi jednu krofnu pa još jednu čiju sredinu izvadite sa manjom čašicom da krofna ima rupu.

Staviti jednu preko druge.

Ređati u podmazan poslužavnik i pokriti da odmara oko 15 minuta. Pržiti u dubokom ulju i puniti kremom ili džemom.

Prijatno!

Izvor: Bakina kuhinja 

Avatar

Portal Kolašin

Pročitajte još